Vanliga frågor och svar

Görs det någon kreditupplysning?
Komparo tar ingen kreditupplysning utan jämför bara långivare utifrån de uppgifter du anger i din ansökan. Det är först när du valt långivare och gått vidare med din ansökan hos någon av dem som en kreditupplysning tas.
Kan jag få lån med betalningsanmärkningar?
Ja, du kan få låna pengar om du har få betalningsanmärkningar. Vissa av våra samarbetspartners accepterar upp till 11 betalningsanmärkningar.
Vilka är kraven för att låna pengar genom Komparo?
För att få låna pengar via oss behöver du:

- Vara minst 18 år
- Ha en månadsinkomst på minst 8 400 kr
- Varit folkbokförd i Sverige sedan minst 1 år
- Ha en inkomst från arbete eller pension
Hur lång tid tar det att få pengarna?
Det beror på vilken långivare du väljer. Vissa erbjuder signering med BankID, vilket brukar snabba på processen. Det brukar ta ca 1-3 bankdagar tills du får pengarna på kontot från det att du signerat och skickat tillbaka avtalet till långivaren.
Hur kan jag sänka lånekostnaden på mina lån?
Ange totalsumman i formuläret och kryssa sedan i att du vill vill samla/lösa befintliga lån. Då visas ett fält där du kan ange hur stor del av ditt ansökta lån som består av nuvarande lån som du vill sänka/omförhandla kostnaden på.

Om du enbart vill ansöka om att sänka/omförhandla kostnaden för nuvarande lån så fyller du i samma belopp som du fyllt i som lånesumma, för att indikera att hela ditt ansökta belopp ska gå till att sänka/omförhandla nuvarande lån.
Vilken ränta kommer jag att få?
Räntan varierar och sätts individuellt baserat på dina ekonomiska förutsättningar. Alla banker och långivare gör olika bedömningar och därför är det viktigt att jämföra flera alternativ samtidigt.
Kan jag få lån även om jag har skuld hos Kronofogden?
Ja, men det är ytterst få långivare som ger dessa lån. De kan ställa mycket högre krav på dig. Gör vad du kan för att betala av skulden först, via pantbank eller genom att sälja saker. Därefter kan du lättare få ett lån även om betalningsanmärkningen ligger aktiv.

Varför ska jag välja Komparo?

  • Jämför långivare helt utan kostnad
  • Hitta lånet med bäst villkor
  • Du förbinder dig inte till något
Ansök nu

Hur fungerar det?

En ansökan

Fyll i din ansökan. Det tar bara ett par minuter. Tjänsten är helt gratis och bindningsfri.

Jämför långivare

Vi listar bäst långivare för dig och dina ekonomiska behov.

Välj erbjudande

Du väljer det bästa erbjudandet för dig och betalar på så vis inga pengar i onödan.